Foto's van Bart

The world around us, just the way it is!

Vliegende ganzen

April 2018 liep ik in een prachtig stukje natuur: De Vooroever bij Wervershoof. Een prachtige diversiteit aan vogels is daar te vinden.

Na een lekker stuk gewandeld te hebben en wat vogels op de foto te hebben gezet vlogen opeens vanuit het riet twee ganzen weg, snel zoom ik volledig in met mijn telelens hierdoor is mijn camera het meest gevoelig voor bewegingen. Ik volg de ganzen door mijn lens tot ze precies goed voor mijn lens kwamen!

Klik, YES: een perfect scherp plaatje van twee ganzen die precies op dat moment beide hun vleugels omhoog hebben.
De kant waar ze heen vliegen bewust wat meer ruimte gelaten dan waar ze vandaan kwamen, zo lijkt het net alsof ze van de foto af gaan vliegen.
De voorste gans heeft zijn/haar bek een beetje open waardoor je het gekwaak op de foto kan horen (niet letterlijk natuurlijk, maar het werkt wel mee aan de verbeelding van het plaatje.

Ik blijf het iets magisch vinden als ik die vogels zo gestroomlijnd zie vliegen, prachtig strak door de lucht. Hier is geduld met een portie geluk en snelheid echt belangrijk, het moment om de foto te maken is in enkele seconden voorbij. Daarom zorg ik er altijd voor dat mijn camera goed staat ingesteld op wat ik hoop te fotograferen. De natuur laat zichzelf niet zomaar fotograferen en hoe gaaf is het dan als het lukt! Ik wordt daar echt heel vrolijk van en het geeft energie als je thuis de geheugenkaart van ja camera uitleest en de foto’s op een groter scherm bekijkt.

En hoe gaaf is het als je dit stukje natuur bij jezelf in huis kunt halen door één van mijn posters te bestellen ;-).

Technische details van de foto:
Diafragma F5.6
Sluitertijd 1/640 sec
Brandpunt 300 mm
ISO 200

Wil je deze foto ook aan de muur? Bestel hem hier:

Verder Bericht

© 2022 Foto's van Bart

Thema door Anders Norén