(Slapend) rijk worden…

Dit willen we toch allemaal: (Slapend) rijk worden!

“Hoe wordt je dan slapend rijk papa?” Dit is de eerste vraag van mijn dochter als de de titel van deze blog leest, een vraag die ik me de afgelopen tijd ook veelvuldig afvroeg.
En mijn conclusie is: … dat kan helemaal niet!

Ik heb vele websites afgespeurd, en op al die sites staan meer dan duizend ideeën om (online) geld te verdienen. Eigenlijk lijken al die sites op ook nog op elkaar, alsof ze elkaars inhoud hebben gebruikt maar dan net even anders.
Maar je moet er toch echt wat voor doen! En behoorlijk wat voor doen, eigenlijk komt het erop neer dat je gewoon ontzettend veel tijd en energie moet stoppen in het ontwikkelen van een goed concept, een dienst een product een website en ga zo maar door!
Één van de tips was: schrijf een boek… weet je hoeveel tijd en energie er gaat zitten in het schrijven van een goed boek? Probeer het maar eens, je zal zien, zelfs een romannetje schrijven kost een hoop tijd! En dan heb je een boek… moet er wel een uitgever zijn die het wil publiceren!

Daar viel mijn droom in duigen… althans ik heb nog steeds elke maand een Staatslot en wie weet brengt de Postcode loterij nog een keer de straatprijs langs. Maar of ik online zoveel geld ga verdienen dat ik er goed van kan leven… nee die droom heb ik opgegeven.

Rijk worden lijkt me wel wat, al zit daar ook wel weer een keerzijde aan. Sommige mensen zouden zeggen dat ik al rijk ben, fijn huwelijk, drie kinderen, veel familie om je heen en ga zo maar door.
Rijk is dan ook een begrip waar je helemaal zelf invulling aan kan geven.

Voor mijzelf is het belangrijk om haalbare doelstellingen te hebben, daar hou ik van, dat houd het overzichtelijk en op die manier kun je dingen afronden, successen vieren en mislukkingen meenemen als leerproces!
Ik ben ook lekker materialistisch, ik hou van gadgets die je zogenaamd nodig hebt in je leven!

Het klinkt allemaal heel mooi wat er op het internet wordt geschreven maar zo makkelijk is het dus allemaal nog niet. Ik zou zeggen begin eens met het schrijven van een goed (ondernemings-)plan en kijk daarbij eens goed naar de financiële haalbaarheid! Natuurlijk kan iedereen een blog beginnen of een webwinkel met dropshipping, maar ga je daar geld mee verdienen?

Overigens is er maar een enkeling die het lukt om online zoveel geld te verdienen dat ze daar ook van kunnen leven. Maar neemt niet weg dat je het altijd kan proberen! Ik zou zeggen, heb je een droom ga er dan voor! Jaag die droom na! Maar doe dat met een gedegen plan en haalbare doelstellingen!