Heal

Al een paar weken kwam ik op Netflix een documentaire tegen: Heal.
Na er een paar keer langs geklikt te hebben heb ik besloten om hem toch maar eens te kijken, de samenvatting sprak me aan en bleef steeds in mijn gedachten hangen en hoe vaker ik hem voorbij zag komen hoe nieuwsgieriger ik werd!

Na bijna 2 uur gekluisterd aan de tv te hebben gezeten, en soms flink moeten filteren omdat het toch af en toe wat zweverig was (en ik ben nou eenmaal een nuchtere West-Fries) heb ik de documentaire afgekeken. Ondanks dat ik af en toe sceptisch tegen zaken aankeek vond ik een ontzettend mooie eye-opener in deze documentaire.
Ons lichaam kan zichzelf genezen, daar is het voor ontworpen, echter moet je lichaam en gedachten (je geest) wel op één lijn zitten.
Ik vond dit een mooie eye-opener waar ik toch wel meer over zou willen weten, mijn nieuwsgierigheid is nog meer geprikkeld!

Wat heel duidelijk naar voren kwam in de documentaire was dat het belangrijk is om te zoeken naar de oorzaak van lichamelijke klachten. Daarbij werd ook heel vaak gerefereerd aan de oorzaak stress, wat dit allemaal met ons lichaam doet, maar ook aan onze omgeving, en onze huidige (consumptie) maatschappij.
Weet jij precies wat je allemaal eet? Ik niet in ieder geval, eigenlijk best wel raar dat je niet weet wat je eet, maar veel natuurlijke producten zijn vervangen door vervangers zoals chemische stoffen (denk eens aan alle E-nummers die in ons eten worden gestopt).

De voor mij bijzondere insteek van deze documentaire was het laten zien dat onze geest ons lichaam kan genezen. Natuurlijk niet als er echt een medische ingreep nodig is, maar in veel gevallen heb je geen chirurg nodig voor je lichamelijke ongemakken en kan je geest jou lichaam genezen.
Veel mensen zoeken daarom hun heil in mindfullness, meditatie, yoga of een andere vorm van het leeg maken van je geest.

Dit lijkt mij een mooie uitdaging: op zoek gaan naar datgene wat voor mij werkt als het gaat om het leeg maken of rust geven aan mijn geest en het ervaren van minder stress in mijn leven.
Ik ken mezelf inmiddels al aardig wat jaartjes en ik weet van mezelf dat ik een enorme denker ben, ik kan allerlei wilde plannen bedenken en deze dan vervolgens zover uitwerken dat ze al bijna ook uitgevoerd zijn.
Soms is dat toch best lastig, maar vooral ook vermoeiend, ik ben een ontzettend slechte slaper, en dit is één van de redenen.
Maar ook onze huidige maatschappij, ik durf rustig te zeggen dat ik verslaafd ben aan mijn telefoon, ik zou geen twee tellen zonder kunnen!
Maar ook dit brengt een hoop onrust met zich mee, en dat is niet goed voor de rust in mijn hoofd!

Ik ben benieuwd naar mensen die aan een vorm van meditatie, mindfullness, yoga of ander soort dingen doen om je geest rust te geven en mijn daarin een kijkje willen geven. Ik kom dan graag met je in contact!