Brood bakken (in 11 stappen)

Sinds een paar dagen ben ik zelf brood aan het bakken. En ik moet zeggen, dat is ontzettend makkelijk, en lekker! En stiekem ben ik er ook nog wel trots op dat het lukt en eetbaar is… eigenlijk gewoon heel lekker!

Eigenlijk is broodbakken super simpel: water, zout, bloem, gist, kneden, rijzen, afbakken! En klaar is het brood! In minder dan 3 uur tijd staat er een heerlijk brood op tafel.

En wat ook nog heel leuk is: dat het bijna niks kost! Een brood kost op deze manier ongeveer 30 eurocent! En het is nog lekker ook!

Bijkomende voordeel van zelf broodbakken is dat je weet wat erin zit, geen E-nummers, minder suikers! Eigenlijk gewoon een heel gezond brood!

Het eerste brood was een beetje te zout, het tweede brood daarom minder zout in gedaan en smaakt dan ook al snel een stuk beter!

Ondanks dat het bijna 3 uur duurt voor het klaar is ben ik effectief maar een kleine 15 minuten bezig om het deeg te bereiden, de rest van de tijd staat het brood te rijzen en kan je rustig wat anders gaan doen!

Ook eens proberen? Hieronder het recept dat ik van internet heb geplukt:
ingrediƫnten: 5 gram zout, 270 ml water, 500 gram patent bloem, 7 gram gist.
Stap 1: doe het water, zout, bloem en gist in een kom
Stap 2: 6 minuten kneden (of in een mixer met deeghaken)
Stap 4: 45 minuten rijzen met een doek over de kom (kamertemperatuur)
Stap 5: bakblik invetten (met een paar druppels olie)
Stap 6: deeg een paar keer dubbelvouwen en in het bakblik doen
Stap 7: 60 minuten na rijzen in het bakblik (kamertemperatuur)
Stap 8: oven voorverwarmen op 190 graden
Stap 9: bakblik in de oven 45 minuten afbakken op 190 graden
Stap 10: brood af laten koelen
Stap 11: brood snijden en eventueel beleggen

Eet smakelijk!

Ga je het ook proberen? Laat me weten of het is gelukt!